operacija-katarakte-4

Hitne hirurške operacije

Bolnica radi 24 h svakoga dana u nedelji. Možete se javiti i zakazati hitan pregled u bolnici ili možda u kućnoj poseti  u bilo koje vreme. Naše osoblje će vam izaći u susret.Naravno u mogućnosti smo da Vas primimo i uradimo hitne operacije  u bilo koje doba dana i noći kao što su akutna upala slepog creva, ukljestena hernija , ukljesteni hemoroidi,aktna upala žučne kesice, bolovi u stomaku nejasne etiologije, povrede nastale usled saobraćajnih i drugih nezgoda itd.

Abdominoplastika

Abdominoplastika

Abdominoplastika (uklanjanje viška kože iz područje trbuha  sa zatezanjem mišića trbuha)Višak kože i masnog tkiva u području trbuha može predstavljati veliko estetsko i psihičko opterećenje, ali može dovesti i do značajnih zdravstvenih poteškoća.Ovaj problem se najčešće javlja nakon trudnoće i porođaja kod ženskih osoba, te nakon značajnog gubitka telesne težine kod muških i ženskih osoba, mlađe ili srednje dobi.

povecanje-dojki

Operacija povećanja dojki

Povećanje dojki je postupak kojim se postojeći volumen dojke povećava ili sa vlastitim tkivom ili nekim drugim materijalom, najčešće implantatom  za dojke. Najčešći razlog povećanja dojki je želja za boljim izgledom. U danasnje vreme san svake devojke i zene su punije i veće dojke, a takav izgled dojke se može postići na više načina.

liposukcija

Liposukcija

Liposukcija predstavlja najpopularniju metodu oblikovanja tela uklanjanjem viška potkožnog masnog tkiva.Da li ste se nekada zapitali zašto rigorozna dijeta i vezbanje ne mou da uklone mast sa određenih delova tela?Naše telo ima regije koje su lokalizacije masnog depoa. Preoperativno je važno označiti regije koje će se tretirati u dogovoru sa pacijentom.

botoks2

Operacija donjih i gornjih kapaka

Korekcija gornjih i donjih kapaka (blepharoplastica) danas se obavljaja pomoću lasera ​​što osigurava operaciju bez krvarenja. Minimalan ožiljak na gornjim kapcima skriven je u prirodnoj bori, dok pri korekciji podočnjaka rez ide kroz sluznicu donjeg kapka (transkonjuktivalni pristup) pa stoga nema ožiljka na koži.Ovim se postupkom trajno rešava problem podočnjaka i suvišne kože gornjih kapaka.

otoplasty_316900742b

Korekcija klempavih ušiju

Korekcija ušiju –otoplastika je postupak za korekciju njihovog položaja, oblika i veličine. Može biti jednostrana, ali je češće obostrana. Najčešće je u pitanju problem “klempavih” ušiju, gde su ušne školjke previše odmaknute od glave, a ponekad su i strukture ušne skoljke nedovoljno razvijene, pa im je i oblik nepravilan.
Otoplastika se može izvesti u bilo kom životnom dobu nakon što su uši postigle punu veličinu.

Popunjavanje-bora-i-usana

Popunjavanje bora i usana

Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u nasoj kozi i daje joj jedrinu i elasticnost. Sa godinama ona se gubi pa nastaju bore i elasticnost i volumen koze se smanjuje. Bore se popunjavaju ovom supstancom i tako otklanjaju, a licu vraca prirodan i mladolik izgled. Hijaluronski fileri su sterilni gelovi, koji se sastoje od nezivotinjske stabilizovane hijaluronske kiseline, za ubrizgavanje u kozu i potkozno sa ciljem korekcije linija, bora i nabora na licu, za povećavanje usana i oblikovanje kontura lica.

Akutna-upala-žučne-kese

Akutna upala žučne kese

U preko 90 % bolesnika primarni faktor u razvoju akutnog holecistitisa je opstrukcija vrata žučne kesice ili cistikusa impaktiranim kalkulusom. Opstrukcija dovodi do mehaničke prepreke, porasta intraluminalnog pritiska, ishemije zida žučne kesice i staze žuči. Bakterijska infekcija je sekundarna, najčešće gram-negativnim bakterijama porekla iz digestivnog trakta. U manje od 10% bolesnika akutni holecistitis je izazvan drugim uzročnicima-direktna trauma bilijarnog trakta, torzija žučne kesice i uvrtanje vaskularne petlje

slepo-crevo

Upala slepog creva

Slepo crevo može imati niz različitih položaja i varijacija, pa se simptomi mogu znatno razlikovati kod pojedinih pacijenata. Otežavajuća je okolnost što se mnoge druge bolesti odlikuju sličnim simptomima kao upala crvuljka. Početni je simptom obično slabo ograničen bol u trbuhu u predelu pupka, koji nastaje zbog grčenja i širenja crvuljka. Može postojati povećana potreba za velikom nuždom i puštanjem gasova (koji ne smanjuju tegobe).

thumb_1435667712-news_image_srpski_1396108691

Operacije vena

U našoj bolnici uklanjanje proširenih vena obavlja se prema metodama i procedurama vodećih evropskih klinika za flebologiju pri čemu se  vodi računa o minimalnom riziku samog zahvata, kao i o brzom oporavku i ozdravljenju.Zajedničko svim metodama hirurškog lečenja obolenja vena  je to da se retko ponovno javljaju proširene vene (recidivi), zahvat je minimalno invazivan a ožiljci nestaju nakon nekog vremena u potpunosti. Zahvati se izvode ambulantno u lokalnoj anesteziji, a neposredno nakon zahvata pacijenti idu sami kući, funkcionalno i radno sposobni.

operacija-gak

Laparoskopska dijagnostika

Nekada je zbog nejasnih tegoba pacijenta a to su :bolovi u trbuhu nepoznatog uzroka, bolovi nakon prethodnih operacija, nejasni tumori parehnimatoznih organa i druga nedovoljno jasna stanja i bolesti  indikovana lapatoskopska dijagnostika trbusne duple. U trbuh se udje sa kamerom i instrumentima i pod okom kamere se može videti i steći slika o deteljima koji su pre toga bili nepoznati.

e54b25167a1cdbf0e65fa5e4d15e786f-hero

Artroskopija

To je dijagnostička i terapijska procedura kojom ortopedi kroz male rezove instrumentima i kamerom ulaze u koleno  i vizualizuju unutrašnojost u ovom slučaju zgloba kolena. Naravno da je to moguće uraditi i radi se i za druge zglobove kao što je kuk, zlob vilice itd.

60763_1280x720-1024x576

Naltrekson implant

U okvir delatnosti naseg tima spada i hirurski deo posla  lecenja pacijenata od heroinske zavisnosti.Naime nasi hirurzi pacijentima koji imaju uredan izvestaj psihijatra sa postavljenom indikacijom  za ugradnju implanta naltrexona,  ugradjuju subkutano implante naltrexona na 2, 3 i 6 m.Implanti koje koristimo su iz Engleske I pravi ih najpoznatija fabrika za ovu vrstu lekova Sherman.Da bi se ugrdaio implant  svaki nas hirurg zahteva da pacijent pred medicinskim osobljem bolnice uradi test na heroin i ukoliko je isti negativan ugradnja moze da pocne.

homedoctor690x400

Kućne posete

Lekari specijalisti  i medicinski tehničari,specijalne hirurške bolnice Hirurgija dr Đoković, u toku radnog vremena a po dogovoru i van radnog vremena obavljaju terenski rad tj vrše preglede i daju terapiju u kućnim uslovima.Potrebno je da se javite na telefone bolnice i da zakažete svoj termin i naše osoblje će doći do vas.Osim pregleda lekara specijalista u kućnim uslovima je moguće davati infuzije, transfuzije, menjati katetere, primati injekcije i sl.