Borba protiv neizvesnosti

by | 14.10.2019

I danas se nađe poneko ko nije razmišljao o estetskoj hirurgiji, koja je toliko dobrog učinila za milione ljudi i žena širom sveta. Malo mi je to čudno (ipak živimo u 21. veku, i to ne od juče), ali opet, znam da će se i oni danas-sutra okrenuti istoj (što pre, to bolje za njih). Ponosna sam na to što će mnogi to uraditi zahvaljujući mojoj pomoći. Kad mi neko, ko je predmet podsmeha, kaže: Pa šta da radim, živeću s klempavim ušima do kraja života ili Baš me briga što imam malo veći nos, prosto uživam u tome što mu u nekoliko rečenica objasnim koliko je njegov stav pogrešan i koliko lako može da se reši klempavosti ili da svoj malo veći nos pretvori i savršen.

A najviše uživam kada se nađem u prilici da razgovaram sa onima koji su rezervisani prema estetskoj hirurgiji i njenim čarima. Nisam zlobna, samo sam srećna što svojim rečima i iskustvima koje nesebično delim, mogu da dam maleni doprinos da ovaj svet postane lepše mesto.

U razgovoru sa mnom, ti rezervisani shvate da nisu ni protivnici estetske hirurgije, ni rezervisani, već da samo nisu ozbiljno ni razmišljali o njoj. Nezainteresovanost i rezervisanost za ovu granu medicine dopuštam samo onima koji su zbilja nezainteresovani za sebe i svoj izgled, ali takve do sada nisam srela. Oni ne žive u stvarnom životu. Svi oni koji žele da izgledaju lepše, a to pokušavaju na sve druge načine osim pomoću odgovarajućih estetskih korekcija, treba odmah da se opamete i shvate šta je prava stvar.

To su one i oni koji kupuju kreme, lakiraju i izlivaju nokte, čupaju i docrtavaju obrve, uređuju kosu, farbaju se, stavljaju umetke u kosu, kovrdžaju pravu ili ispravljaju kovrdžavu kosu, izvlače pramenove, stavljaju silikonske trepavice, tetovaže, pirsinge – već prema ukusu. I ništa od svega toga nije im ni teško ni čudno, ali iz lenjosti i neinformisanosti nikako da stignu na pravo mesto – kod estetskog hirurga – i urade nešto što daje neuporedivo bolje i trajnije rezultete. Oni ne žele da vidimo njihovu sedu kosu ili njihove spojene obrve. A ako čovek farba kosu ili čupa obrve, zašto da ne smanji nos, uradi liposukciju ili korekciju ožiljka? Nisu li to različiti načini rada na istom polju, rada od kojih jedan pomaže na dnevnoj bazi, a drugi daje trajne ili veoma dugoročne rezultate?

Bez brige. Ja ne odustajem. Ni od usavršavanja svog tela i lica, ni od prosvećivanja ovih nezainteresovanih i rezervisanih. I zadovoljna sam svojim uspesima i u jednom i u drugom.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *