Šta je labioplastika?

by | 14.10.2019

Labioplastika je estetska procedura kojom se vraća lep i prirodan izgled malih, najčešće a nekada i velikih usana kod mladih ili pak starijih osoba ženskog pola.

Nekada je to stanje urodjeno a nekada nakon više porodjaja i nekih drugih razloga dolazi do hipertrofije malih stidnih usana ili velikih ili se poremećaj može desiti i na velikim i malim usnama.

To je ozbiljan estetski problem a može takodje davati i funkcionalne smetnje koje mogu da otežavaju polni užitak a time praviti pacijentkinji i psihički problem.

Pacijentinje se inače stide da govore o ovom problemu i svom partneru a nekada i lekaru tako da relativno mali hirurški problem postaje ozbiljan problem za ženu.

Operativni zahvat se radi ili u lokalnoj ali u analgosedalnoj anesteziji (ukoliko pacijetkinja želi da spava), traje relativno kratko i u toku njega se radi redukcija stidnih usana i njihovo dovodjenje u normalno stanje.

Šije se resorptivnim tj samoresorbujućim koncima pa pacijentkinja i ne mora dolaziti na kontrolu da skida konce. U bolnici se nakon operacije ostaje samo nekoliko časova.

Postoperativno nakon dve nedelje od operacije pacijentkinja se vraća svim redovnim aktivnostima uključujući i seksualne.

U našoj bolnici je uradjeno na stotine ovakvih operacija i sve pacijenkinje su jako zadovoljne rezultatima nakon operacije.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *