Drage moje

by | 14.10.2019

Drage moje, krajnje je vreme da počnete da mislite na sebe. Dosta je bilo razmišljanja o deci, o muškarcima, o drugim ljudima i poslu, o uređivanju stana, kućnim ljubimcima, cveću, politici i ekologiji. Došao je trenutak da sve drugo stavite na čekanje i da se pozabavite sobom i onim na šta niste stizale da mislite od drugih – složićete se – često manje važnih stvari.

Kao i sve velike stvari u životu, i ova počinje prvim, malim korakom. Stanite pred veliko ogledalo i zapitajte se šta je to što treba da promenite na sebi da biste vi i vaš život postali lepši. Dosta je bilo prikrivanja i maskiranja mana, vreme je da ih se jednom zauvek rešite.

Ionako stalno pravite spiskove – za kupovinu, za pakovanje, za sređivanje, za odrađivanje stvari na poslu. Sada je vreme za jedan drugačiji spisak – onaj na kome ćete se naći vi i sve ono na vama što ćete uz pomoć estetske hirurgije konačno dovesti u red. Bez obzira na to da li je u pitanju nos, bore, usne, grudi, liposukcija, fejslifting, uklanjanje ožiljka – pravljenje tog spiska vas čeka. I ne obeshrabrujte se kad vidite da, kao ni spisak za kupovinu, ni ovaj nije baš kratak. To je prvi korak. On možda u prvom trenutku i neće biti prijatan jer će vas učiniti svesnim naizgled malih, ali zapravo velikih mana. Pred tim manama ste godinama zatvarale oči, sa svesnim ili podsvesnim, a svakako pogrešnim uverenjem da ih se ne možete rešiti. Posle tog prvog koraka uslediće poseta estetskom hirurgu, dogovor i plan, a potom i ostvarenje tog velikog plana. A taj otrežnjujući prvi korak učiniće vas i srećnima jer ćete osetiti da posle mnogo, mnogo vremena konačno radite nešto pravo za sebe. A posle tog prvog koraka, stvari počinju da se odvijaju lagano, same od sebe. Vaše je samo da ne odustajete i da konstatujete kako posle svake odrađene stavke sa spiska izgledate sve lepše i osećate se sve bolje.

Kada završite sa svim što ste isplanirale, čeka vas vaš život. Međutim, taj vaš život, istovremeno će biti i sasvim novi život, jer ćete u njega ući sa novom, ogromnom voljom, energijom i zadovoljstvom. Iznenadićete se kad shvatite koliko sve izgleda drugačije, tada kada vi budete izgledale drugačije. A pošto drugačije u slučaju vašeg izgleda zapravo znači savršeno, i sve ostalo u vašim životima počeće da izgleda savršeno.

Da biste kompletirale to savršenstvo, posle svega ostaje vam još da bacite pogled na svoje partnere, da odglumite njihovo veliko ogledalo i napravite spisak za njih. Ako ste vi savršene, zašto i njih ne biste dovele u red.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *