Moji argumenti!

by | 14.10.2019

Posle svake od par uspešnih poseta estetskom hirurgu (ne morate da znate tačan broj, ionako nije konačan) sa novim čuđenjem pitam sebe gde mi je bila pamet i zašto ovu granu medicine nisam pustila u svoj život mnogo ranije.

Kad pomislim na kakve sam gluposti trošila vreme, energiju i novac! Pa ne mogu sebi da oprostim što se nisam davnih dana okrenula onom što će mi, za razliku od lepe frizure i šminke (koje nisu na odmet, ali bez lepog pravilnog lica, oslobođenog bora i ožiljaka i bez skladnog tela koje je mnogo češće rezultat estetskih korekcija nego dar majke prirode) doneti vrlo dugoročnu ili čak trajnu korist.

Nikad sebi neću oprostiti što sam se toliko dugo tešila onim: Važno je da sam živa i zdrava, ne moram da budem i savršena. Naravno da je važno da sam živa i zdrava, ali zašto ne bih bila živa, zdrava i lepa (čitaj: savršena) kada je to već, zahvaljujući estetskoj hirurgiji postalo tako jednostavno?! Preciznije, to što sam se zaputila kod estetskog hirurga bilo je odraz mojih želja da budem lepa/savršena, koje su više nego prirodne.

Bila sam pala i pod uticaj saveta na temu Kako da odgovarajućom šminkom i frizurom umanjite nedostatke na licu, a dobrim izborom garderobe i one na telu. Koliko se samo stidim svakog trenutka koji sam posvetila toj besmislenoj temi! Kako sam mogla i na tren da pomislim da je jednostavnije šminkom, frizurom, garderobom i drugim pomoćnim sredstvima svakodnevno prikrivati nedostatke, umesto odvojiti malčice vremena, pomoću estetske korekcije ukloniti nedostatak. Jer će mi onda – trebalo je to ranije da shvatim – odgovarati svaka šminka, frizura i garderoba. Pitate se zar je stvarno moguće da sada više ne brinem o tome? Jeste, jer izgledam tako dobro da su sva ta sporedna sredstva postala nebitna i neprimetna. A na dosetke za sakrivanje nedostataka i stvaranje iluzija danas gledam sažaljivo.

Držala sam se i deviza: Važno je šta je unutra; treba negovati duh; važan je duh, a ne telo. Kao da se ove dve stvari isključuju! Naravno da treba negovati duh, ali zar to znači da treba da se radujemo svojim telesnim nedostacima i nepravilnostima, koje bismo uz pomoć dobrog estetskog hirurga uklonili za tili čas?

I tako… bilo je još toga, ko bi se svega setio. Ali setim se, čini mi se, svega, kad se povede razgovor o tome, pa se gotovo zabavljam razbijajući zablude drugih, koji, verujte mi, nikada nemaju pravi odgovor na moje argumente jer moji argumenti nisu samo moje reči, nego i moje lice i telo.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *