Operacija hemoroida laserom

by | 14.10.2019

Operacija hemoroida laserom LHP

(laser hemorhoidopexio)

Hemoroidi nisu bolest. Uvećani hemoroidi su bolest i ona se javlja u različitim stadijumima.

Prvi i drugi stepen uvećanja hemoroida se leče lekovima u vidu masti i tableta a treći i četvrti stepen se najčešće operišu.

Za hemoroide trećeg stepena a redje i četvrtog često se koristi LHP tehnika kojom se uz pomoć lasera vrši operacija hemoroida. Tehnika se bazira na uvodjenju laser sonde submukozno u hemoroid i pustanje odredjene količine energije koja na hemoroid deluje tako sto kuva krvne sudove i okolno tkivo i time se hemoroid u narednom peeeriodu skuplja i nestaje.

Svaki hemoroid se posebno operiše a rezultati su vidljivi tek nakon nekoliko dana. Postoji tačno odredjena količina energije koja se sme aplikovati u toku operacije na jednom pacijentu. Ova operacija sa sobom nosi i odredjene opasnosti ukoliko se pusti veća količina energije ili ukoliko se energija aplikuje neadekvatno. Tada može doći do nekroza sluznice na mestu aplikovanja energije sto sa sobom kasnije nosi rizike od fistula ili problem sa kontinencijom.

Karakteristično je da nakon ove operacije pacijent ima bolove slabog intenziteta. Oni su u odnosu na operaciju hemoroida drugim tehnikama visestruko slabiji.

Zadovoljstvo pacijenata koji su operisani ovom tehnikom je visestruko više nego drugim tehnikama.

Osim ove operacije u hirurgiji dr Djoković hemoroide operišemo i THD tehnikom i ligasere tehnikom ali i klasičnom tehnikom po Morgan-Milliganu.

Za više informacija o operaciji hemoroida posetite nase sajtove.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *