ŠTA JE ESTETSKA DERMATOLOGIJA?

Estetska dermatologija predstavlja niz nehirurških metoda u regeneraciji kože, sa ciljem da uspori proces starenja, ali i da tretira problematičnu kožu . To se postiže anti-aging procedurama kojima se deluje direktno potkožu, mesto gde se hijaluron, elastin i kolagen prirodno stvaraju.

centar za kile

centar za hemoroide

operacija želuca

operacije debelog creva

operacija jetre

operacije pankreasa

operacija vena

upala slepog creva

bolesti i operacije štitne žlezde

akutna upala žučne kese

barijatrijska hirurgija

plastična hirurgija

povećanje grudi

podizanje grudi – mastopeksija

liposukcija

abdominoplastika

korekcija nosa

popunjavanje bora i usana

korekcija klempavih ušiju

operacija gornjih i donjih kapaka

mikrohirurgija

centar za onkologiju

bolesti i operacije kuka

bolesti i operacije kolena

artroskopija

bolesti i operacije mokraćne bešike

bolesti i operacije prostate

bolesti i operacije bubrega

dijagnostičke metode

hirudoterapija

podologija

kućne posete

naltrekson implant

estetska dermatologija

plastična i rekonstruktivna hirurgija

dermatohirurgija

urasla dlaka

Koža je najveći organ ljudskog tela. Ima prevashodno barijernu funkciju i deluje kao prva linija zaštite tela od svih štetnih uticaja iz spoljašnosti, kao što su virusi, bakterije, ali i zagađenje vazduha. Svi ovi pomenuti činioci utiču na lepotu i svežinu naše kože, ubrzavajući proces starenja. Osim spoljašnjih činilaca, na zdravlje i jedrinu kože veliki uticaj ima i genetika. Proces starenja kože se ne može zaustaviti, ali se pravilnim anti-aging tehnikama može znatno usporiti.

STARENJE KOŽE

Proces starenja kože počinje mnogo pre nego što na koži primetimo bore ili opadanje tonusa lica i tela. Naša potkoža sadrži hijaluronsku kiselinu, elastin i kolagen koji su zaslužni za zdrav i mladolik izgled kože. Međutim, proces gubljenja hijalurona, elastina i kolagena iz kože počinje već od dvadeset pete godine, a razlog preuranjenom starenju su svakako stresan način života, genetika, UV zračenje, ali i nepravilna nega kože. Zbog svih pomenutih faktora, naša potkoža nije dovoljno hidrirana, što dovodi do stvaranja bora i smanjivanja volumena kože. Danas su neinvazivne opcije podmlađivanja raznolike, pa se nudi veliki broj načina za borbu protiv starenja, bez podvrgavanja hirurškom zahvatu.

Estetska dermatologija usmerena je na preventivne i regenerativne metode kojima se usporava proces starenja, ali takođe podmlađuje koža i u starijoj dobi. Za razliku od hidratantnih i anti-aging krema, kojima se deluje na površinski sloj kože, estetska dermatologija nudi tehnike kojima se deluje na samo potkožno tkivo, stimulišući prirodnu sintezu elastina i kolagena i podstičući stvaranje hijalurona, koji su najbitniji činioci za mladolik i zdrav izgled naše kože.

KOJE PROCEDURE NUDI ESTETSKA DERMATOLOGIJA?

U našoj bolnici radimo niz neinvanzivnih metoda podmlađivanja i regeneracije kože, bilo da želite da ublažite bore, rešite se ožiljaka od akni ili jednostavno, želite da povratite svežinu, jedrinu i zdravu boju vaše kože. Procedure koje nudimo su jednostavne, brze i bezbolne. Neželjenih efekata gotovo da nema, osim blagog crvenila na mestu koje je tretirano

U ponudi imamo sledeće metode:

  1. Hijaluronski fileri;
  2. PRP tretman krvnom plazmom;
  3. Hemijski piling;
  4. Mezoterapija;
  5. Mezoniti.