Plastična hirurgija

Popunjavanje bora i usana

Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u nasoj kozi i daje joj jedrinu i elasticnost. Sa godinama ona se gubi pa nastaju bore i elasticnost i volumen koze se smanjuje.

Bore se popunjavaju ovom supstancom i tako otklanjaju, a licu vraca prirodan i mladolik izgled.

Hijaluronski fileri su sterilni gelovi, koji se sastoje od nezivotinjske stabilizovane hijaluronske kiseline, za ubrizgavanje u kozu i potkozno sa ciljem korekcije linija, bora i nabora na licu, za povećavanje usana i oblikovanje kontura lica. Nalaze se u staklenim sterilnim spricevima i ubrizgavaju se u kožu iglicama. Tretman je bezbedan, minimalno bolan ili bezbolan i traje od 10-30 min. Rezultat je vidljiv odmah. Nakon tretmana postoji crvenilo, blag otok i osetljivost u predelu injektiranja. Moguća je pojava modrica prilikom ubrizgavanja. Uopsteno ove reakcije su blage do umerene i dolazi do njihovog spontanog povlacenja za nekoliko dana.

Zavisno od lokalizacije injektiranja, vrste kože, starosti pacijenta, vrste primenjene supstance( postoji više vrsta filera istog proizvodjača koje se razlikuju po veličini čestice), dužina željenog efekta može trajati od 6-12meseci (usne traju u proseku oko 9 meseci), ali u nekim slučajevima trajanje efekta može biti kraće ili često i duže.